Spory u psího cvičiště

Dne 7. 4. 2023 dopoledne přijala MP Čáslav telefonické oznámení, že v blízkosti cvičiště v obci Vinice byla žena, která zde venčila psa, slovně napadena mužem, jemuž zjevně vadila přítomnost psů na cvičáku.

Oznamovatelka hlídce uvedla, že s místními mají již delší dobu spory. Konkrétní muž na ně měl opakovaně vulgárně pokřikovat, vadí mu přítomnost psů, štěkot, shluk lidí na cvičišti a parkování vozidel v blízkosti cvičiště. Akce jsou pořádány pravidelně a není pro ně příjemné, když se sjedou cvičitelé a chovatelé z různých koutů republiky, aby na ně někdo vulgárně pokřikoval a dělal jim zde ostudu.

Hlídka se následně pokusila vyrozumět někoho z místních, kterým vadí akce na cvičišti. Oslovila ženu, která popisovala, že jim vadí neustálý štěkot, který musí strpět mnohdy celý den. Již v 6:30 hod. zde například sečou trávu. Domnívají se, že jim ze strany cvičáku jsou působeny schválnosti. Např. kotce psů jsou jen pár metrů od plotu a nedávno otočené směrem do vsi, aby se všechen štěkot šířil krajinou. Nadávky a vulgarity jsou zde oboustranné.

Na místě byl oběma znesvářeným táborům navrhnut smír a možnosti kompromisu. Domluveno ať v případě jakýchkoliv nadávek z jedné nebo druhé strany neoplácí, neeskalují další napětí a veškeré podezření z protiprávního jednání zachytí audio a video záznamem.

Případné další přestupky proti občanskému soužití bude již řešit komise k projednání přestupků.