Prázdninové kontroly pokračují

Kutnohorsko – Policisté se v rámci krajské akce  zaměřili především na chodce, cyklisty a motorkáře.

Chodci, cyklisté a motocyklisté jsou nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu a z tohoto důvodu se na jejich bezpečnost dopravní policisté krajského ředitleství velice často zaměřují, většinou v rámci dopravních akcí. Jedna z nich, která měla hlavně preventivní charakter, se uskutečnila včera 23. srpna 2023 a byla zaměřená i na chodce, cyklisty a motorkáře.

Policisté se zaměřili převážně na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, správného způsobu předjíždění a jízdy motocyklistů a technický stav motorových vozidel, dále na správné chování chodců a správné přecházení vozovky. V průběhu opatření samozřejmě kontrolovali i řidiče osobních motorových vozidel a nákladních aut, pátrali po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Celkem šestnáct policistů zkontrolovali na Kutnohorsku dvě stovky vozidel, cyklistů i chodců. Zjistili celkem 25 přestupků,  z toho 24 vyřešili hned na místě uložením blokových pokut v celkové výši 7 700 korun. Nejčastěji pokutovali nevyhovující technický stav dopravního prostředku, celkem ve 3 případech. Pět osob si „vysloužilo“ pokutu za nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy, jeden řidič překročil rychlost jízdy a jeden se nesprávně choval na železničním přejezdu.

Dodržujte předpisy související s provozem na našich silnicích, buďte vůči sobě ohleduplní, snažte se předvídat a být obezřetní. Do cílů svých cest dojeďte v pořádku.

por. Mgr. Vendulka Marečková
24. srpna 2023