MP přepadla děti na letním táboře

V letních měsících užívají děti na letních táborech zaslouženého volna a mají tak možnost odpočinout si od stárnoucích a někdy zbytečně peskujících rodičů (platí to i naopak – pozn. autora). Jeden takový tábor v Horním Bradle navštívili dne 9. 7. 2024 i strážníci MP Čáslav. Tábor vedený pí Horákovou z Domova dětí a mládeže Čáslav byl letos zaměřený na téma Zootropolis. V místě hlídku čekalo na čtyřicet zvědavých párů očí patřící dětem ve věku 6–14 let.

Děti se od strážníků dozvěděly o pikantnostech ze života MP Čáslav (přiměřeně věku), tedy jaké je vybavení strážníka, služebního vozidla, a dokonce došlo i na ukázku některých donucovacích prostředků (také přiměřeně věku). Z těch děti nejvíce zajímala pouta a služební zbraň. Následovala důležitější část přednášky o první pomoci a o tom, jak se zachovat při nenadálé situaci.

Samotné děti byly také zapojeny a to tím, že v týmech například zjišťovaly základní kriminalistické otázky, jako např. „Kdo?“, nebo „Kdy?“ či ono filozofické „Proč?“ atd. (čtenář nechť domyslí zbývající čtyři). Následně byl vyhodnocen vítězný tým, který dostal upomínkové předměty. Na závěr bylo s dětmi hovořeno o bezpečnosti na silnicích a reflexních prvcích, neboť pozemní komunikace jsou často nevyzpytatelným prostředím a je na místě učit děti obezřetnosti.

VP