V žáru noci padali přestupci hlídce do náruče

Již bylo po západu slunce. Na město Čáslav se dne 17. 7. 2024 snesla teplá noc, když tu náhle si hlídka MP Čáslav povšimla auta plného osob vjevši z ulice Chrudimská na kruhový objezd, kterému nesvítil přední světlomet. V moment, kdy vozidlo sjelo z objezdu do ulice Jablonského, již za ním jeli strážníci ve služebním voze a zastavovali jej modrými výstražnými světly a červeným nápisem „STOP“.

Zde z vozidla po zastavení vystoupil řidič, snad doufaje, že jen bude upozorněn na tuto „v jeho očích drobnost“. Hlídka MP však z důvodu podezření řidiče vyzvala i k provedení orientační dechové zkoušky. Před tím se ho hlídka ještě optala, zdali-pak nebyl před jízdou požit nějaký ten alkohol? Kdyby byl řidič psem, stáhl by ocas, takto však jen svěsil hlavu a přiznal natankování tří plzní. Dále uvedl, že jede ze slavnosti z Filipova. Výsledná zkouška následně vyšla s pozitivním výsledkem 0,71, respektive 0,67 promile, proto byl tento vyznavač západočeské pivní kultury předán hlídce z OO PČR Čáslav.

Během řešení tohoto bezzemka si hlídka MP spolu s hlídkou PČR povšimla jiného rychle jedoucího vozu, které si to prosvištělo přes autobusové nádraží a hned ujíždělo ke kruhovému objezdu. Zde tento objezd objelo a zamířilo zpět k policistům a strážníkům. Již z dálky se řidič obou hlídek ptal na to, kde že je tu vlakové nádraží. A stejně jako kolega výše, i tento řidič možná dumal nad tím, že za tuto „v jeho očích drobnost“ (sic!), totiž projetí místem, kde platí zákaz vjezdu, bude snad jen upozorněn. Strážníci mu poradili, kudy se nejbližší cestou vydá k nádraží ČD a poté ho vyřešili blokovou pokutou příkazem na místě.

 

VP