Víkendové bezpečnostní opatření na Kutnohorsku

KUTNOHORSKO – Policisté realizovali o víkendu bezpečnostní opatření ke srazu tuningových vozidel a konání hudebních produkcí na Kutnohorsku.

Kutnohorští policisté připravili v souvislosti s konáním plánovaného srazu tuning vozidel a konáním hudebních produkcí v Kutné Hoře, Paběnicích a Zruči nad Sázavou od pátku 6. září 2024 do neděle 8. září 2024 bezpečnostní opatření, kterého se účastnili policisté místně příslušných obvodních oddělení, služby kriminální policie a vyšetřování a dopravní policisté.

Jeho cílem bylo zajištění klidu a veřejného pořádku nejen na místech konání srazu vozidel a hudební produkce, ale i v jejich okolí. Zvýšený dohled příslušníci prováděli i v centru obcí a na příjezdových komunikacích. Dohlíželi i na bezpečí osob a majetku a působili preventivně zejména v oblasti majetkové trestné činnosti, neboť takové akce lákají kapsáře a zloděje, kteří se specializují na krádeže věcí z aut. Rovněž pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, vozidlech a věcech.

Policisté v souvislosti s akcí zkontrolovali skoro 200 vozidel, zjistili 18 dopravních přestupků, které vyřešili v příkazním řízení na místě. Z toho nejčastějším prohřeškem bylo v 10 případech nerespektování dopravního značení nebo nevyhovující technický stav vozidla.

V jednom případě řešili rušení nočního klidu.

Pátečního podvečerního tuningového srazu se zúčastnilo přes šedesát vozidel.

Policisté se stále intenzivně věnují dohledu nad bezpečností silničního provozu. Cílí na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volant svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, dále samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity, anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné. Na silnicích se neustále objevuje velké množství nezodpovědných a neukázněných řidičů, jejichž jednání by v důsledku mohlo mít fatální následky.

Obdobné akce budou probíhat i v nadcházejícím období.