Řidiče posedl drogový démon. Nevěříte?

Věřte…

Dne 30. 8. 2024 v časných ranních hodinách bylo na služebnu MP Čáslav telefonicky oznámeno pobíhání neznámého muže v ulici Boženy N. Tento muž měl mít na sobě černou mikinu s kapucí a dle slov oznamovatele z něho měl jít strach. Hlídka MP do ulice pojmenované po naší české spisovatelce dorazila o necelou minutu později, když tu náhle si povšimla postavy odpovídající popisu u vozidla bílé barvy. Z postavy se vskutku vyklubal muž značně zmatený, dezorientovaný, opocený a nesoustředěný – zkrátka na první úsudek v náladě „vyjetého oleje“. Přestože z něho měl podle oznamovatele jít strach, bylo hlídkou zjištěno, že záhadný muž je ve svém chování krotký jako beránek a že strach má spíše naopak on ze strážníků. Všeho do času…

Hlídce pravil, že požil jisté omamné látky a že to to… to……. to b-b-b-bílé auto před sebou se róóóóóózhodně nechystá ukrást, neboť patří pra-pra… no praotci (myšleno dědovi). Jet, že s ním také nehodlá, protože od něj nemá ani klíče. Hlídka tedy muže upozornila, aby s ním opravdu nejel a místo opustila. Zhruba po třiceti minutách hlídka MP stejnou ulicí úplnou náhodou znovu projížděla a hle – v ten moment se ono bílé auto skutečně rozjelo (strach ze strážníků tedy u muže jaksi opadl). Pro oprávněné podezření řízení motorového vozidla pod vlivem omamných a psychotropních látek bylo vozidlo sledováno směrem do ulice Generála E. a dále do ulic Jeníkovská a Masarykova. Zde bylo hlídkou zastaveno pomocí modrých výstražných světel.

Po celou dobu udržela hlídka s vozidlem oční kontakt. Ve vozidle se po zastavení nacházel pouze náš známý muž s náladou „vyjetého oleje“. A ještě k tomu za volantem! Na výzvu hlídky nepředložil ani občanský, ani řidičský průkaz a sdělil, že držitelem řidičského oprávnění vůbec není. Dechová zkouška u řidiče vyšla s negativním výsledkem. Zato po zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek se přístroj rozblikal jako vánoční stromeček (již brzy i u vás doma). Zkouška totiž vyšla pozitivně na přítomnost THC, amfetaminů a metamfetaminů. Následně bylo toto individuum předáno hlídce z OO PČR Čáslav.

 

VP