Dvě dopravní nehody a únik plynu

Ke dvěma dopravním nehodám vyjížděli čáslavští hasiči v sobotu 7. října. První se stala v 11 hodin na obchvatu Golčova Jeníkova, kde se srazila tři osobní vozidla. Na místě již zasahovala dobrovolná jednotka z Golčova Jeníkova, která na vozidlech provedla protipožární opatření a posyp uniklých provozních kapalin sorbentem. Po příjezdu jednotky HZS z Ledče nad Sázavou jim bylo místo zásahu předáno a jednotka se vrázila zpět na základnu.

K další nehodě došlo ve tři čtvrti na tři odpoledne v Čáslavi v ulici Generála Františka Moravce, kde osobní automobil narazil do obrubníku a prorazil olejovou vanu. Hasiči uniklý olej posypali sorbentem a následně pomohli vozidlo naložit na přepravní přívěs. Po úklidu sorbentu se jednotka vrátila na základnu.

V pondělí 9. října ve tři čtvrti na čtyři odpoledne byla jednotka povolána do Tupadel, kde došlo při zemních pracech k překopnnutí plynového potrubí před rodinným domem. Plyn byl ještě před příjezdem jednotky ihned uzavřen a k většímu úniku nedošlo. Na místo byla povolána pohotovostní plynárenská služba a jednotka se vrátila na základnu.