Revolution Train – Nové Česko byl ve městě Čáslav

Revolution Train přijel v rámci svého Jarního turné 2024 po regionech v úterý 5. dubna 2024 na nádraží v Čáslavi. Unikátní vlak se šesti multimediálními vagóny,čtyřmi kinosály a osmi interaktivními místnostmi,  který českou železnici brázdí od roku 2016, přibližuje dětem i dospělým nebezpečí, jaké představuje užívání drog i jiných návykových látek a představuje skutečný příběh o drogové závislosti.

Do města Čáslav tento vlak zavítal ve spolupráci města Čáslav s Mikroregionem Čáslavsko již po čtvrté.

Aprílové počasí přítomným přálo a doplňovalo je burácení motorů vzlétajících gripenů z nedalekého letiště. Účast byla větší než v předchozích letech a páteční program navštívilo v dopoledních hodinách 300 dětí a odpolední si nenechalo ujít 60 návštěvníků.

Organizátoři z vlaku uvádí „děkujeme všem, kteří se na dnešním dni podíleli. Dík letí také do Nymburka a Milovic, odkud dorazili městští strážníci, aby v pátek provázeli děti naším programem. Dík patří i čáslavským strážníkům a městu Čáslav. A v neposlední řadě děkujeme i Hotelu Grand Čáslav, který doprovodnému týmu poskytl azyl a dětem občerstvení.“

Více naleznete Revolution Train:

por. Mgr. Vendulka Marečková
8. dubna 2024