V opilosti venčila židli

Dne 26. 4. 2024 ve večerních hodinách přijala stálá služba MP Čáslav telefonické oznámení, že v ulici Bojovníků za svobodu pobíhá čísi paní, která buší lidem na dveře od domů, do oken a že mluví z cesty. Strážníci MP Čáslav z místní znalosti vytušili, o koho se nejspíše jedná. Po příjezdu do ulice si již z dálky všimli osoby, která stvrdila svojí přítomností fakt, že strážníci se nemýlili. Skutečně se jednalo o mladou ženu, která pobíhala doslova sem a tam. Ve chvíli, kdy spatřila strážníky, vyšla jim v ústrety, pozvedla hlas a na celou ulici zahulákala, že se jí ztratil psík, a právě teď ho hle-e-e-edá. A jestli prý jí ho nepomůžou najít. Což o to, hlídka se ihned s radostí a vervou sobě vlastní pustila do pátrání. Již za pár vteřin však místo psíka nalezla pod balkonem bytu této ženy židli domácí, která nejspíše utekla z jejího bytu v pátém patře (zde po celou dobu byl slyšet štěkot psa).

Na dotaz, co že to štěká z pátého patra jejího bytu odvětila: „No, to bude asi ten můj pesan.“ Ohledně židle uvedla, že jí asi ve vzteku vyhodila z okna. Celá její výpověď byla nějaká zamotaná, navíc bylo zjištěno, že majitelka psa si psíka nejen že nechala v bytě, ale že si tam zabouchla i klíč od bytu.

Dotyčná byla chvílemi schopná se s hlídkou žoviálně bavit, co chvíli se však myšlenkami ocitla… ehm, kdesi na měsíci. Z důvodu podezření na přílišnou podnapilost, kdy nebylo hlídce jasné, zda se žena nenachází ve stavu, kdy by mohla být přiotrávena alkoholem, a také z důvodu, že co chvíli nebyla sama sebou, byla na místo přivolána RZS. U dotyčné bylo posléze zjištěno přes dvě promile alkoholu v dechu.

Z důvodu, že žena svým chováním vzbudila veřejné pohoršení u nejednoho oznamovatele, byla předvolána na služebnu MP k podání vysvětlení, kde jí byla následně příkazem na místě uložena bloková pokuta.

 

VP