Za nebezpečné vyhrožování může skončit na 3 roky ve vězení

KUTNOHORSKO – Se vzduchovkou v ruce vyhrožoval a mířil na malé dítě.

V polovině dubna tohoto roku vyjížděli policisté z Kutné Hory na Palackého náměstí, kde došlo k napadení 56letého muže. Podle zjištěných skutečností měl poškozeného napadnout 25letý muž opakovanými údery pěstí. Poškozený musel po útoku vyhledat lékařské ošetření.

Nebyl to ale jediný případ, kdy se tento agresor ve svém chování neovládnul. O měsíc později, koncem května, se ve večerních hodinách vydal do obce Malín „vyřídit si účty“ s jiným mužem. Místo něj ale zastihnul jeho partnerku. Před poškozenou ženou a malým dítětem, se i se vzduchovkou v ruce opakovaně domáhal informací, kde jejího druha najde. Vzduchovkou měl mířit na malé dítě a vyhrožovat, že jestli mu žena informace nesdělí, vystřelí po dítěti. V obavě o život se žena s dítětem dala na útěk. Podezřelý je ale následoval až do bytu, kam se mu naštěstí nepodařilo dostat. Před domem navíc ještě rozbil sklo u zaparkovaného automobilu a poté odešel.

Poškozená žena zavolala na linku tísňového volání, vše nahlásila policistům, kteří na místo okamžitě vyrazili a za necelou hodinu podezřelého zadrželi. Ten jim vypověděl, že se posilnil alkoholem a vyrazil si tzv. vyřídit účty s jiným mužem.

Kutnohorští kriminalisté zahájili trestní stíhání 25letého muže a obvinili ho z přečinu výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody.

V případě, že bude obviněný před soudem uznán vinným, hrozí mu až 3letý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí