Před zraky strážníků zastavil v zákazu zastavení…

Dne 13.06.2024 v ranních hodinách prováděla hlídka MP dohled nad dopravou, v rámci čehož učinila i kratší pěší obchůzku do ulice 28. října. Zde si všimla černého vozidla, které přijelo z ulice Husova a které zastavilo za dopravní značkou zákaz zastavení – strážníkům přímo pod nos. Poté, co řidič vystoupil z vozu, byl hlídkou na tento fakt upozorněn a dále mu bylo řečeno, ať tedy přeparkuje. Na to řidič odpověděl: „Jako vážně? Jako, jako… já tady jako parkuju už jako….. jako leta pánové. Leta! Vždycky tu vodim kluka do školky. A kašlu vám na to.“ Odvézt dítě do školky mu hlídka umožnila – už jen kvůli tomu, aby si dítě neneslo do života nějaké to trauma. A že pak tedy hlídka projedná tento dopravní přestupek na místě. Řidič nejprve šel s dítětem kamsi do ulice Husova a až poté ho odvedl do zmiňované školky, jejíž vchod se ale nachází z ulice 28. října.

Po návratu k vozidlu byl řidič hlídkou vyzván, aby zde tedy setrval. Na to reagoval slovy, že na to kašle a pokusil se dostat ke dveřím řidiče (hlídka však stála již předem tak, aby nemohl otevřít dveře).

Vzhledem ke svému chování vykazujícím známky zbytečné agrese a k odmítavým postojům byl řidič slovy „Jménem zákona“ hlídkou vyzván, aby jí prokázal svoji totožnost. Na to dotyčný řekl, že strážníci nemají co ztotožňovat náhodné osoby, o čemž byl ale následně poučen. Poté, co nakonec předložil občanský průkaz mu bylo sděleno, že mu hrozí pokuta příkazem na místě až do výše 1500,- Kč. Nad touto informací se řidič opět rozčílil a řekl: „To si snad děláte srandu?“ Hlídka od něj z taktických důvodů poodstoupila, a uklidnila ho tím, že je to jen MAXIMÁLNÍ výše pokuty příkazem na místě, kterou teď stejně nedostane.

Tlak mu však vzápětí opět vyskočil, když se dozvěděl, že to bude 1000,- Kč. S výší pokuty řidič nesouhlasil, proto byla celá věc předána k dořešení na odbor dopravy.

 

VP